static1.squarespace.com.jpg

Förr eller senare känner du igen dig.

Vår föreläsning handlar om att vara ung vuxen i Sveriges hårda sociala klimat och om den ständigt växande psykiska ohälsan bland unga. Vi leder dig genom egna erfarenheter ifrån tidig tonår och lägger stor vikt vid att allt lika gärna kunde ha handlat om dig.
I humorns tecken berättar vi om vad som borde göras för att få fler att våga prata om psykisk ohälsa. Varför känns det så enkelt att berätta för sina vänner eller kollegor att man sitter inne med århundradets förkylning och så svårt att berätta att man mår dåligt i själen?

I dagens samhälle där psykisk ohälsa är så vanligt är det viktigt att man inte puttar problemen under borden utan lyfter fram de för diskussion. Ida och Sofie gör detta så otroligt bra! En lärande föreläsning som verkligen ALLA , för eller senare, kan relatera till.”

-Blackebergs Elevkår, Bromma

"Vi är mycket nöjda med er föreläsning, dess längd och innehåll/upplägg. Att ni är nära i ålder med våra elever och tar upp båda sidorna; att både vara anhörig och vara den som drabbats av psykisk ohälsa. Väl genomförd föreläsning och eleverna har gett positiv feedback."

Kungsmadskolan, Växjö

"För det första var föreläsningen helt fantastisk utifrån en pedagogisk synvinkel – upplägget var varierande, tankeväckande och mycket intressant och ni två var väldigt samkörda och entusiasmerande!"

Representant för polisen, Täby


"Väldigt bra och lärorik föreläsning! Ni är grymma"

Rodengymnasiet, Norrtälje

"Grymt bra jobbat! Vi i elevkåren och skolans elever är väldigt nöjda, tack!"

Hvitfeldska elevkår, Göteborg

Det du inte lär dig på Handels.

Som 17-åringar ville en av oss bli plastikkirurg och den andra kände mest hur vi inte passade in i ramen som fanns i den lilla hemstaden Karlshamn.

I ”Det du inte lär dig på Handels” berättar vi om hur vi gjort business på vår egen ångest och om skillnaderna mellan att driva företag som kvinna istället för som man.

Hur vågar man prata om det som ingen annan vågat prata om tidigare? Vad händer när man säger till alla att man ska ut på ”föreläsningsturné” utan ett enda inbokat datum och har vi en av Sveriges största poddar för att vi haft tur? En håll-käften-föreläsning innehållandes både skryt, motgångar och ärlighet.

En inspirationsföreläsning om att våga följa sina drömmar och om att driva saker framåt. Vi pratar om våra motgångar, om allt det där som kanske inte alltid syns utåt och om skillnaderna i att driva företag som kvinna istället för som man.